Vad tjänar en golvläggare?

Vad tjänar en golvläggare? Vilka delar av landet är bäst att jobba i? Och är det svårt att komma in i branschen? Det är några frågor som vi ska försöka besvara på den här sidan.

Medellön för en golvläggare i Sverige är 24 410 kr. Mest tjänar golvläggare i Jönköping där medellönen ligger på hela 30 365kr, på andra plats ligger Uppsala med 27 500 kr vilket är något lägre än i Uppsala men fortfarande bättre än i övriga delar av landet. 25% av de som jobar i Jönköping tjänar mellan 43 och 47 000 kr.

Hur mycket tjänar en ny golvläggare?

Vill man tjäna mycket pengar som golvläggare så bör man ha flera års erfarenhet. I Jönköping, där medellönen är högst i landet, finns även den bästa kompetensen med 21 års erfarenhet i snitt. En ny golvläggare i Sverige tjänar mellan 19 000 och 22 000 kr.

Golvslipare

Som golvläggare kan man välja att inrikta sig in på golvslippning och jobba med maskinslipning och olika typer av ytbehandlingar av golv. I Dalarna och Västra Götaland tjänar man mest pengar som golvslipare; 26.000 kr i Dalarna och 27.200 kr i Västra Götaland.

 

Många vill veta om löner och vilka som tjänar mest för att välja rätt tidigt i livet. Hjälp oss att skriva mer på vad tjänar en golvläggare! Tipsa oss om mer nedan.